Hoe kan ik registreren?

Ga naar de pagina “registreer” en vul alle velden in, duw daarna op “verzenden” en u bent geregistreerd.

Kan ik mijn gegevens nadien nog wijzigen?

U kan steeds uw gegevens bekijken en aanpassen. U gaat naar de pagina “mijn overzicht” en klikt door naar “mijn gegevens”, wijzig uw gegevens als gewenst en druk dan “update”. Deze kan u steeds aanpassen indien gewenst.

Hoe kan ik bieden?

Alvorens te bieden moet u eerst registreren. Hoe u registreert vindt u in bovenstaande onder “hoe kan ik registreren”. Wanneer u geregistreerd bent, kan u inloggen. Na inlogging kan u op de desgewenste veiling of kavel bieden.

Hoe kan ik mijn biedingen best beheren?

Ga naar de pagina “mijn overzicht”, klik dan verder naar “mijn biedingen”. Daar vindt u een overzicht van al uw biedingen, zowel waar u het hoogste bod op heeft uitgebracht (gewonnen biedingen), alsook de biedingen waar u net naast gegrepen hebt (verloren biedingen), dit zowel voor de lopende alsook de afgelopen veilingen.

Hoeveel kosten komen er bovenop mijn bod?

De kosten bedragen respectievelijk 13% of 17% in opgeld (dit variabel tarief wordt steeds vooraf vermeld op de inlichtingsfiche), steeds te vermeerderen met de btw.

Wat is een statisch en een automatisch bod?

Een statisch bod U brengt zelf (handmatig) een bod uit op een kavel. Als u overboden wordt, hebt u zelf de mogelijkheid om een hoger bod uit te brengen. Een automatisch bod Als u een automatisch bod uitbrengt, hebt u in het systeem een maximum bod aangegeven. Het systeem brengt telkens het minimum te bieden bedrag voor in om een ander te overbieden. Dit herhaalt zich totdat uw opgegeven maximum bod bereikt is. Pas als iemand anders een hoger bod doet dan uw automatisch bod, ben u overboden en niet meer de hoogste bieder. U kan uw auto bod ontbinden door een statisch bod uit te brengen die hoger is dan het huidige hoogste bod. Dit is handig wanneer U op het moment van afloop niet thuis bent om de veiling te volgen

Eindigt een veiling stipt op het aangegeven afsluit uur?

Een veiling wordt afgesloten als alle kavels zijn afgesloten. Om het overzicht te bewaren lopen niet alle kavels op hetzelfde tijdstip af, maar verspreid. Indien er een bod wordt gedaan tijdens de laatste 5 minuten van de aflooptijd van een kavel, dan wordt de resterende tijd voor dit kavel opnieuw op 5 min ingesteld. Wij raden aan om naar het einde van de veiling toe, de voor u interessante kavels te volgen in "mijn overzicht". Deze pagina is LIVE zodat U niets over het hoofd ziet.

Kan ik op een andere dag, dan de voorziene kijkdag(en),de kavels bezichtigen?

Dit is niet mogelijk. CDR-Auctions probeert de kijkdag(en) zo te organiseren opdat zoveel mogelijk mensen de kans krijgen om de kavels te bezichtigen.

Hoe moet ik betalen?

Wanneer de kavels aan u worden toegewezen, ontvangt u een e-mail met daarin de te betalen som en de betalingsgegevens. U dient dit bedrag dan zo spoedig mogelijk over te schrijven op onze derdenrekening, met de gevraagde vermelding. Bij het afhalen van de goederen dient u een betalingsbewijs voor te leggen. Contant betalen is niet mogelijk!

Hoe werkt het afhalen?

Het is belangrijk dat U, voor U aan het bieden gaat, weet of U de goederen op de voorziene datum kan (laten) afhalen. Deze data staat steeds vermeld bovenaan de veiling! Op de afhaal dag dient u zich aan te melden bij de veilingverantwoordelijke. Hij controleert of de betaling goed werd ontvangen. Breng voor alle zekerheid steeds een bewijs van betaling mee. Indien de betaling werd ontvangen zal iemand u naar uw goederen begeleiden en de factuur overhandigen. U bent verder zelf verantwoordelijk voor het eventuele demonteren en transporteren van de goederen. Indien u de gekochte goederen zelf niet kan komen ophalen, mag u iemand anders laten komen. Hij/zij dient wel de toewijsmail mee te brengen. Indien de kavels, zonder verwittigen, niet werden opgehaald, wordt een gerechtelijke procedure ingezet om de tegoeden te recupereren.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?

Ga naar “de hoofdpagina”, daar vindt u in het kader “login” onderaan een link waar u op klikt om een nieuw wachtwoord te bekomen.

Kan ik mijn facturatiegegevens wijzigen?

U kan steeds uw gegevens bekijken en aanpassen. U gaat naar de pagina “mijn overzicht” en klikt door naar “mijn gegevens”, wijzig uw gegevens als gewenst en druk dan “update”. Deze kan u steeds aanpassen indien gewenst.

Kan ik de goederen retourneren?

CDR-Auctions neemt geen goederen terug. Veilingen per opbod vallen buiten de wet ‘verkoop op afstand’. Wij raden steeds aan gebruik te maken van de kijkdag(en) om vast te stellen of de kavel aan uw verwachtingen voldoet.

Kan ik zelf goederen te koop aanbieden op CDR-Auctions?

Wij bieden deze service aan en maken steeds een voorstel op maat. De organisatie en kostprijs hangt steeds af van de hoeveelheid goederen, het assortiment, de kwaliteit, ... U kan uw mail richten naar info@cdr-auctions.com met daarin een beschrijving van de goederen samen met duidelijke foto's.